De 35e editie van "de" Motorbeurs.

De laatste jaren zijn er meerdere evenementen, beurzen en activiteiten bijgekomen die concurreren met "de" Motorbeurs Utrecht. En dat werkt, blijkbaar. Fabrikanten haken af, winkeliers organiseren zelf een leuk weekend met aanbiedingen en ook bij de HDC is de animo voor "de" beurs duidelijk minder groot aan het worden.

Ook ik was niet van plan deze keer de Motorbeurs te bezoeken. Voorgaande jaren ging ik altijd tweemaal, de donderdag (vaste prik) voor mezelf, met HDC'ers een bakkie doen en op m'n gemakje rondkijken. De zaterdag met m'n twee dochters, die ook het motorvirus te pakken hebben inmiddels. Dit jaar leek het voor m'n dochters al minder leuk, omdat een van hun favoriete activiteiten (quad/crossmotor rijden) niet meer zou komen. Dus besloten dit jaar over te slaan.

Tot twee dagen voor de beurs de SMvG (bekend van de HDC Goede Doelenrit 2018) een "like en win"-actie op facebook had, waar ik 2 kaarten mee won. Tja, zou ik dan toch? Ja, toch maar wel.

M'n vader meegevraagd, dochters hadden toevallig donderdagmiddag vrij van school, dus de ideale gelegenheid om de rustige donderdag eens met hun op de beurs rond te lopen. Doordat er weinig kinderen op de beurs waren, konden ze de enige kinderactiviteit (Mini trial rijden) uitgebreid doen. Ze hebben twee keer bijna een half uur rondjes gereden op de elektrische trialbikes van NonStop motoren. Een glimlach die hun gezicht in tweeën spleet, ondanks een onzachte aanvaring met de strobalen langs de kant. Ze stapten direct weer op en reden door.

Ook de trial-show van Alex van den Broek (ook al jaren te gast) was mooi om te zien. De Globe of Speed (die er een stuk kleiner uit zag dan wat ik me meende te herinneren) was ook leuk, al was de totale "show" daar amper tien minuutjes.

En verder, over de rest van de beurs. Veel motoren te zien, nieuw en tweedehands. Veel kleding. Helmen, handschoenen, prullaria. Echte leuke aanbiedingen ben ik helaas niet tegengekomen. Het geheel deed ook wat "minder" aan dan voorgaande jaren.

Een compleet ingerichte knalgele reclamestand voor de Lotto, nota bene. Inclusief opdringerige "straatverkopers" die hun script-gesprek beginnen met "Hallo, heeft u een minuutje voor me?" Sorry, maar wie dát heeft bedacht, zegt hiermee eigenlijk "Motorbeurs, dit is het einde!"

Het degradeert de thema-beurs tot een soort tweederangs dorpsbraderie. Als er dan écht geen motor gerelateerde standhouders meer te vinden zijn, laat dan alsjeblieft de boel leeg, maak het kleiner, doe een hal minder voor mijn part, maar ga niet op deze manier de ruimte invullen!

Maar dat is mijn persoonlijke mening, hoeft niemand het mee eens te zijn. Ik heb me er verder ook geen minuut aan gestoord, het heeft mijn plezier niet vergald. Want plezier heb ik gehad. Toch wel.

Een leuk dagje uit, quality-time met m'n meiden en m'n pa, dat was het beste van de hele dag.
Heb ik daar de Motorbeurs voor nodig? Nee, maar het hielp wel. Iets.

Wie nog gaat, wens ik een hele leuke dag, maak er wat van en geniet van de gezelligheid.

 

Uit ons foto-album

IMAG0053.jpg