Overdenkingen van een Deauco...

Daar zit je dan....alleen in een B&B vlak bij het startpunt van de Herfstrit 2019. De telefoon is zojuist neergelegd. Nog even advies gevraagd aan Frank hoe om te gaan met MyRoute-app en hoe de routes op de navigatie te krijgen Simpel: "Het is geen hogere wiskunde" zou Jeroen zeggen. En inderdaad. De routes staan er binnen no time op. Volgens Frank moet het goed gaan. We gaan het morgen beleven.

Op de weg hierna toe, rijdend op de snelweg met 130 km. per uur, heb ik voldoende tijd om zaken te overdenken. Tien jaar HDC bijvoorbeeld....of waarom de elektronisch weergave van de tankinhoud bij een hobbel opeens wijzigt. Hoe worden dat soort zaken geregeld? Van de HDC weet ik het. Ik maak immers deel uit van het bestuur. Dat van die tank....? Geen idee.

Tien jaar HDC. Een ware mijlpaal. En wat is de tijd gevlogen. Een algemeen verschijnsel als je ouder wordt: De tijd gaat steeds sneller. Of zou het komen omdat het zo leuk is om bij zo'n clubje te zitten en om zaken te organiseren? Wie zal het zeggen. Feit is dat we in de afgelopen tien jaar enorm gegroeid zijn. Dit jaar hebben we meer dan 300 leden. Zoveel hadden we er nog nooit. Ook een mijlpaal.

Alleen nog de Herfstrit 2019, de Drentherit en de Wijnmaandrit. Dan zit het seizoen er weer op. Dit jaar gaan we in het kader van het 10 Jarig Jubileum, 4 dagen naar de Eifel. Het lumineuze idee om een bergtraining te organiseren is helaas verkeerd uitgepakt. Onze instructeur heeft om zeer persoonlijke reden afgezegd en het was te kort dag om een nieuwe instructeur te vinden. Heel jammer maar niets aan te doen. Een aantal leden zou zeker baat gehad hebben bij een bergtraining. Het rijden in bergachtig gebied vergt nu eenmaal heel andere capaciteiten van de bestuurder dan pakweg een ritje Hoorn - Amsterdam in de spits.....om maar eens een voorbeeld te noemen. 

Voor volgend seizoen staan een aantal wijzigingen op het programma. Niks bijzonders hoor. De kaders van de club staan immers op een stevige fundatie die de afgelopen jaren door de verschillende bestuursleden is gelegd. Wijzigingen blijven echter van alle tijden. Ook dit zijn zaken die door mijn hoofd gaan. 

Nu maar eerst eens lekker slapen. Morgen is een lange dag. Gelukkig hoef ik niet heel vroeg op. Het startpunt is immers bijna om de hoek. Hopelijk werkt het weer een beetje mee. De regen van vorig jaar speelt nog door mijn gedachten. Mooi weer met droge wegen is natuurlijk de ultieme droom van een motorrijder. De toercommissie heeft beloofd dat het wederom een prachtig weekend gaat worden met mooie routes. Ik heb er enorme zin in......kannie wachten....

Welterusten.

 

 

 

Uit ons foto-album

Pauze201a.jpg