In de spiegels ..... 2019

December, de laatste maand van het jaar, en wat vliegt de tijd. We kijken nog één keer achterom naar het afgelopen motorseizoen waarbij we terug mogen blikken op een mooi en bijzonder jaar. Onze club bestond in 2019 immers alweer tien jaar hetgeen met diverse activiteiten gevierd is.

We begonnen het jubileum jaar met het clubdiner op een vertrouwde plek in Haarzuilens waar Frank als voorzitter een tipje van de sluier oplichtte m.b.t. de activiteiten voor het jubileum jaar, uiteraard zonder alles te verklappen. Dit jaar geen 3 gangen menu maar een buffet vanwege het grote aantal deelnemers aan het diner (Meer dan 40).
In maart was het tijd voor de techniekdag op een nieuwe locatie in Bleiswijk. Mooi centraal gelegen met goede faciliteiten in een verwarmde kas. Er was ook een soort algemene ruimte waar men van de lunch kon genieten of even gezellig met elkaar kon bijpraten. De catering was weer uitstekend verzorgd.  Recentelijk hebben we overigens te horen gekregen dat we deze locatie volgend jaar wederom mogen gebruiken.

Zoals gebruikelijk was de opkomst tijdens de openingsrit weer bijzonder groot. Alle deelnemers werden vanwege het jubileum getrakteerd op gratis koffie en taart welke voorzien was van het speciale jubileum logo. Eigenlijk waren het twee taarten waarvan uiteindelijk weinig overbleef.

Gedurende het seizoen zijn er nog andere activiteiten in het kader van het jubileum georganiseerd , hoewel dit wellicht niet voor iedereen even herkenbaar was.
Wat te denken van de gezellige picknick tijdens het HDC treffen...en aansluitend de heerlijke barbecue? Natuurlijk hadden we mooi weer, zoals zo vaak, en werd het een prima dag.

Helaas ging de Drentherit niet door dit jaar vanwege storm en regen. Dat was gewoon niet te doen. Aan de ander kant was de Frieslandrit zo mooi dat we die nog zeker een keer op de agenda gaan zetten.

Ook een verrassing in het kader van het jubileum was de Herfstrit van 4 dagen. Waar is de tijd gebleven dat we in een grijs verleden maar twee dagen naar Duitsland gingen? Nu dus vier dagen, iets wat voor velen naar meer smaakte overigens. Toen het tijdschrift MOTO73 lucht kreeg van ons jubileum werd daar middels een kort interviewtje met Frank een column in het tijdschrift geplaatst.

Verder hadden we een interessante voorrijdersdag. Doel hiervan was om na tien jaar eens te kijken hoe het voorrijden gaat, wat men zoal ervaart en of er nog verbeterpunten zijn voor de (individuele) voorrijder. Uitgangspunt hierbij was het leren van de feedback die een ieder gaf. Alle op- en aanmerkingen werden hierbij meegenomen. Het is door iedere deelnemer als zeer nuttig en leerzaam ervaren....ook voor de ervaren rotten.

We zouden bijna de sleutelhanger vergeten die een ieder toegezonden heeft gekregen nog voordat het seizoen maar begonnen was. (Je kunt ze overigens nog nabestellen zolang de voorraad strekt..... )

Jammer genoeg ging dit jaar niet alles volgens planning. Zo gingen de opfriscursus en de bergtraining wegens persoonlijk omstandigheden van beide instructeurs helaas niet door. Frank sloot zijn voorzitterschap af met een wel hele pijnlijke klapper in Duitsland. Gelukkig hebben we mogen vernemen dat Frank er nog redelijk goed vanaf is gekomen en dat hij inmiddels voorzien is van een andere motor.

Op bestuurlijk gebied hebben we dit jaar behoorlijk wat verschuivingen doorgemaakt. Frank nam, als voorzitter, afscheid van het bestuur. Brenda trad toe tot het bestuur en zal begin per 1 januari 2020 de taak van penningmeester op zich nemen. Tenslotte had Marcel de eer om Frank’s functie als voorzitter over te nemen. En Frank, nogmaals bedankt voor de fijne jaren!

Al met al hebben we een prachtig seizoen achter de rug en mogen we trots zijn op wat we tot nu toe bereikt hebben. Nu even een korte winterpauze en dan op naar een nieuw jaar met weer vele motor-avonturen. Inmiddels staan de datums van de activiteiten voor 2020 al op het forum en de website. We hopen dat het wederom een seizoen wordt door en voor Deauville-liefhebbers. Een seizoen waarin we nastreven dat we er samen iets moois van gaan maken.

Fijne feestdagen!

De Deauco’s.

Uit ons foto-album

2016-08-072010_36_44.jpg