Wie ben ik?

U kent dit spelletje vast wel van de TV waarbij André van Duin en Ron Brandsteder samen met hun team moeten raden wat er op de bordjes staat op hun desk. Leuk spel met ruimte zat voor een lach, een lolletje en wat flauwekul. Alles staat en valt natuurlijk met de deelnemers welke onder bezielende leiding stonden van een presentatrice waarvan mij de naam helaas ontschoten is. Wat heeft dat nu te maken met de Honda Deauville Club zult u zich afvragen?

Laat ik maar beginnen met mijzelf even voor te stellen. Mijn naam is Marcel en ik ben reeds sinds maart 2010 lid van deze geweldige club. Aanvankelijk eerst als volger, u weet wel, die mensen die achter een voorrijder aan rijden tijdens een toerrit, en niet veel later toen de HDC groeide als eerste voorrijder buiten het bestuur. In 2012 werd mij gevraagd of ik ook zitting wilde nemen in het bestuur. Er waren 4 bestuursleden en het was wenselijk dat er een vijfde bij kwam. Na enige overdenking heb ik daarmee ingestemd.

Onder de bezielende leiding van Ed en later Frank is deze club toen uitgegroeid tot wat het nu is. Een hechte club met veel leden waar geen onderscheid gemaakt wordt naar wie je bent of wat je doet of op welke motor je rijdt. Het gaat tenslotte om de gezelligheid. Meestal met een lach, soms met een traan maar zeker met ruimte voor een lolletje en wat flauwekul.

De afgelopen 4 jaar hebben we veel bereikt en is er meer vorm gegeven aan de kaders die in het begin reeds neergezet zijn.
Even een paar zaken waar het bestuur aan heeft gewerkt:

  •  Een nieuwe moderne website
  •  Een vernieuwd forum volgens de laatste standaard
  •  Het 10-jarig bestaan
  •  En natuurlijk alle activiteiten gedurende het seizoen.

Dat lijkt een relatief kort lijstje maar ik kan u verzekeren dat er heel wat uren in zijn gaan zitten.
Het bestuur en de bestuursleden waren daar de voortrekker(s) in. We willen graag samen met de leden verder op de ingeslagen weg.

Dan komt het moment waarop wederom de bakens verzet gaan worden. Een wisseling van de wacht. De voorzitter geeft in 2018 tjdens het jaarlijkse Deauco overleg aan dat het komende jaar zijn laatste jaar wordt als bestuurslid. Wij wisten dat al langer maar het is pas tijdens de afgelopen Herfstrit bekend gemaakt aan de leden. Gelukkig hebben we inmiddels in Brenda een enthousiast nieuw bestuurslid gevonden die de taken van de huidige penningmeester over gaat nemen.
En mocht u nog geen antwoord hebben op de vraag uit de titel van dit stukje......

Het zal niet mee vallen om als nieuwe voorzitter leiding te geven aan de club, maar ik heb er het volste vertrouwen in. Net zoals in eerder genoemd televisie programma gaat het natuurlijk om een heel team dat aan de basis staat van een succes. Zo'n team bestaat in ons geval niet alleen uit het bestuur maar zeker ook uit alle leden. Zonder leden is er immers ook geen club. De een is wat meer betrokken dan de ander, maar met z'n allen vormen we samen de HDC.
Het bestuur is daar alleen maar een verbindende factor in die de randvoorwaarden schept en soms de bakens verzet.

Na 10 jaar vorm geven aan de club en het organiseren van activiteiten door het bestuur is het tijd om de bakens wat te verzetten. In bestuurswerk gaat best veel tijd zitten zoals gemeld. Vanaf heden willen we dan ook meer met commissies gaan werken. Die weg is voorgaande jaren al ingeslagen met de opzet van een Toercommissie. Er worden waarschijnlijk meer commissies gevormd. De ideeen zijn er al. We dienen ze alleen verder uit te werken. Wil je een bijdrage leveren aan een commissie of heb je een idee of een mooie route, laat het ons weten. Met z'n allen kunnen we meer bereiken dan alleen.

Hopelijk zien we elkaar snel weer. Op naar het derde lustrum van de Honda Deauville Club!

Vriendelijke groet,

Marcel
Voorzitter HDC.

 

Uit ons foto-album

IMAG0050.jpg