Clubdiner

Een terugkerend gastronomisch evenement is het clubdiner. Net als de techniekdag vindt deze plaats voor de start van het toerseizoen. Vaak wordt deze gekoppeld aan de zaterdag van het weekend van de Motorbeurs in februari. Veel clubleden zitten dan toch al centraal in het land en combineren het diner dan met de beurs. Het is de eerste gelegenheid om de draad van het motorrijden weer op te pakken na een lange winter (voor de niet doorrijders).

Het clubdiner, ooit begonnen uit een initiatief van een heel klein groepje van 8 clubleden, die elkaar tijdens de winter gezellig wilden ontmoeten. Nu uitgegroeid tot een heerlijke en smakelijke ontmoeting van Deauville-enthousiastelingen met tegenwoordig wel 45 deelnemers. Het is altijd leuk om je clubleden weer te zien. Tenslotte was de laatste gezamenlijke activiteit de Wijnmaandrit in oktober van het jaar ervoor. Net als altijd tijdens onze activiteiten zijn de kosten voor de individuele deelnemer.


(Vlak voor de aanvang van het clubdiner 2019 luistert iedereen nog even naar het praatje van de voorzitter.)

Deze activiteit vindt in de koude winter plaats ergens centraal in het land in een warm en behaaglijk restaurant. Veelal wordt er voor de Deauville-club een aparte ruimte gereserveerd. Deze vult zich dan met een aangenaam en gemêleerd gezelschap, met oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten. Blijkbaar is de drempel om te komen zeer laag en uiteraard zijn ook nieuwe leden van harte welkom. Onder het luide geroezemoes wordt een heerlijk diner genuttigd en worden plannen bedacht voor het komend motorseizoen.

De clubleden hebben er na een winterstop duidelijk weer zin in. Tijd om bij te praten dus. Ervaringen over mooie routes worden uitgewisseld, zo ook de tips over het onderhoud van de motor. Zo aan de vooravond van het motorseizoen is het ook een mooie gelegenheid voor het bestuur om de plannen voor het komende seizoen uit de doeken te doen. 

De tijd vliegt voorbij tijdens het diner en voor je het weet zit je alweer aan een afsluitend dessert.